Dahlia 'Café au Lait'

45,00 kr
Slut i lager

En fantastisk högvuxen sort med stora aprikosrosa blommor som väcker mycket uppmärksamhet. Den är vackrast att plantera som solitär eftersom den är så magnifik i sitt växtsätt. Behöver stöd i form av bambupinnar eller buskstöd. Blommar rikligt under sommaren och är otroligt vacker och hållbar som snitt i stora glasvaser.


Läs mer om 'Café au Lait' i Victorias blogg


Knölen säljs styckevis.


Lyckas med dahlior
För att få en tidigare blomning rekommenderar vi att förkultivera knölarna. Sätt roten i en plasthink eller kruka med hål i botten. Fyll upp med blomjord och sätt roten 10 centimeter under jordytan. Ställ hinken ljust och svalt. Vattna mycket sparsamt tills du börjar se gröna skott träda upp genom jorden. Plantorna blir knubbigare och stadigare om den toppas när den är cirka 20 centimeter hög. Klipp strax ovanför ett bladpar så förgrenar den sig och blir en stadigare planta och fler blombärande grenar.


Plantera ut dem när nattfrosten är över i kruka eller på friland. De är mycket känsliga för kyla och kan behöva skydd av en fiberduk även mot kalla vårvindar. Planteringsavstånd mellan rötterna brukar vara 50 cm. Något mer om det är en mycket hög sort. Vattna regelbundet och gödsla dem under maj-augusti med Zetas gödsel.


Övervintra dahliaknölar
Ta in dahliaknölarna innan första frosten. Klipp av stjälkarna och spar 10 cm av skaftet. Gräv upp rötterna med en grep eller spade och skaka av den mesta av jorden. Lägg dem i en låda med sand eller torvmull. De behöver inte täckas. Ställ in dem frostfritt och mörkt. Det går även bra att lyfta in hela krukan med nedklippta stjälkar. Den behöver inget vatten under vintervilan!

Art Dahlia
Övrigt Förkultiveras i mars-april. Utplanteras när risken för nattfrost är över.
Samplanteras med Vackrast som solitär
Lättodlad Ja
Blomfärg Puderrosa / Aprikos
Bladfärg Grön
Stjälkfärg Grön
Såtid/sättnings månader Mar, Apr, Maj
Planteringsdjup(cm) 10
Fullvuxen höjd(cm) 150
Antal i förpackning 1
Försäljningssäsong Mars-maj