Avenbok - färdig häck

Carpinus betulus
598,00 kr
Leverans: Postnord 5 - 10 dagar – Vänligen notera att fraktpriset på denna vara är högre än normalt. Läs mer om vår fraktpolicy här .

OBS! Denna vara har förlängd leveranstid. Vi beräknar att leverera från och med vecka 38. 


Färdig häck är en enormt tidsbesparande produkt som direkt skapar en rumskänsla i din trädgård. Det här är rätt val för dig som vill ha en stor häck på plats redan i år. Häckplantorna formklipps hos odlaren för att bilda en kompakt och lummig häck. Redan vid plantering får du en häck i önskad höjd och inom två år, när grenarna från de olika plantorna vuxit in mot varandra, är häcken helt tätslutande.

Den här varan går inte att hämta på Zetas Trädgård då den skickas direkt från vår odlare hem till dig. Välj fraktsätt PostNord.


Avenbok
Mycket vackert stort träd som när man klipper det blir en fin och elegant häck. Den har en rak stam som går genom hela plantan och ska inte klippas på höjden innan häcken vuxit upp till den höjd man vill ha. Klipps på sidorna regelbundet för att formas till smala höga häckar.


Bladen har en fin ljusgrön färg hela sommaren. När hösten kommer blir bladen först gyllengula, sedan bruna, rullar ihop sig och sitter kvar fast de är vissna. Mycket dekorativt och ett bra skydd under hösten. De mörka stammarna och grenarna är stiliga även vintertid, som en skulptur.

Mycket bra häck kring trädgården, som berså, insynskydd, vindskydd och utmed trafikerade vägar. Avenbok passar in i alla sorters miljöer, samplantera gärna med en låg marktäckare runt fötterna som walsteinia och vårlökar som får sprida sig i häcken.

Hur många plantor behövs till häcken?
Rekommenderat antal plantor per meter är tre stycken. Mät upp önskat antal meter häck och multiplicera med tre. Läs vårt skötselråd för häckväxter längre ner på sidan.


Välj önskad höjd i rullisten här nedanför.


OBS! Denna vara har förlängd leveranstid. Vi beräknar att leverera från och med vecka 38. 


Artikelnummer Avenbok färdig häck
Vetenskapligt namn Carpinus betulus
Härdighet Zon I-IV
Zetas betyg Utsökt