Blodbok - färdig häck

660,00 kr
Leverans: Postnord 5 - 10 dagar – Vänligen notera att fraktpriset på denna vara är högre än normalt. Läs mer om vår fraktpolicy här .

OBS! Denna vara har förlängd leveranstid. Vi beräknar att leverera från och med vecka 38. 

Färdig häck är en enormt tidsbesparande produkt som direkt skapar en rumskänsla i din trädgård. Det här är rätt val för dig som vill ha en stor häck på plats redan i år.
 Häckplantorna formklipps hos odlaren för att bilda en kompakt och lummig häck. Redan vid plantering får du en häck i önskad höjd och inom två år, när grenarna från de olika plantorna vuxit in mot varandra, är häcken helt tätslutande.

Den här varan går inte att hämta på Zetas Trädgård då den skickas direkt från vår odlare hem till dig.

Blodbok
Blodbok, Fagus sylvatica Purpurea, ger en häck som med sin vackra färg skapar en fantastisk kontrast i alla trädgårdar. Liksom för den besläktade vanliga bokhäcken blir bladen bruna på hösten, men sitter kvar under största delen av vintern. En Rödbok fungerar därför bra som avskärmning under största delen av året. Häcken trivs i de flesta vanliga väldränerade jordtyper.


Förbered innan plantorna kommer
För att få en rak häck, spänn en lina mellan radens bägge ändar och gräv sedan efter den linjen. Gräv en bädd som är 50-60 cm djup och 70-100 cm bred. Luckra jorden i botten av diket för att säkerställa ventilation och dränering. Den lösa jorden säkerställer också en snabb etablering av nya rötter så att häckplantorna snabbt växer fast. Plantorna ska planteras inom ett dygn efter mottagandet för att säkerställa att de inte torkar ut eller blir utsatta för fysiska påverkningar som går ut över etableringen.

Hur många plantor behöver du?
Rekommenderat antal plantor per meter är tre stycken. Mät upp önskat antal meter häck och multiplicera med tre. Läs vårt råd för skötsel av häckväxter längre ner på sidan.


Välj den höjd du vill ha i rullisten nedanför.


OBS! Denna vara har förlängd leveranstid. Vi beräknar att leverera från och med vecka 38. 


Blodbok - färdig häck finns bara att köpa i steg om 10.
Artikelnummer Blodbok - färdig häck
Planteringsavstånd Planteras med 3 st per meter.
Växtplats Trivs i soligt läge i lerig, kalkhaltig moränjord.
Växtsätt Elliptiska släta blad med vågig kant. Vackert purpurröd under sommaren som övergår i orangebruna toner till senhösten.
Färdig höjd Utmärkt som klippt häck, höjd 125, 150 till 180 cm
Härdighet Zon 1-3
Zetas betyg Mycket odlingsvärd
Bladfärg / Barrfärg Röd