Bok - färdig häck

580,00 kr
Leverans: Postnord 2 - 5 dagar – Vänligen notera att fraktpriset på denna vara är högre än normalt. Läs mer om vår fraktpolicy här .
Lagersaldot är en prognos. Varans tillgänglighet kan ej garanteras.

Färdig häck är en enormt tidsbesparande produkt som direkt skapar en rumskänsla i din trädgård. Det här är rätt val för dig som vill ha en stor häck på plats redan i år. Häckplantorna formklipps hos odlaren för att bilda en kompakt och lummig häck. Redan vid plantering får du en häck i önskad höjd och inom två år, när grenarna från de olika plantorna vuxit in mot varandra, är häcken helt tätslutande.Den här varan går inte att hämta på Zetas Trädgård då den skickas direkt från vår odlare hem till dig.

Bok
Bok har vackert bladutspring med mycket ljust gröna blad på våren och fin bladfärg hela sommaren. Till hösten gulnar bladen, vissnar till vackert brunt och sitter kvar på plantan under hela vintern. Bok kan klippas till en häck, den har en rak stam som går genom hela plantan och ska inte klippas på höjden innan den vuxit upp till den höjd man vill ha. Klipps på sidorna regelbundet för att formas till smala höga häckar. Stilig som hög häck i anslutning till anlagda miljöer och stenlagda ytor. 


Hur många plantor behövs? 
Rekommenderat antal plantor per meter är 3 st. Mät upp önskat antal meter häck och multiplicera med 3.


Förbered innan plantorna kommer
För att få en rak häck, spänn en lina mellan radens bägge ändar och gräv sedan efter den linjen. Gräv en bädd som är 50-60 cm djup och 70-100 cm bred. Luckra jorden i botten av diket för att säkerställa ventilation och dränering. Den lösa jorden säkerställer också en snabb etablering av nya rötter så att häckplantorna snabbt växer fast. Plantorna ska planteras inom ett dygn efter mottagandet för att säkerställa att de inte torkar ut eller blir utsatta för fysiska påverkningar som går ut över etableringen.


För färdig häck har vi 7 dagars leveranstid.


Välj önskad höjd i rullisten här nedanför.


OBS! Denna vara har förlängd leveranstid. Vi beräknar att leverera från och med vecka 41. 

Artikelnummer Bok - färdig häck
Planteringsavstånd Planteras med 3 st per meter
Växtplats Trivs i sol till halvskugga, gärna i kalkhaltig morän med god tillgång på fukt. Behöver gott om plats för att kunna utvecklas vackert.
Växtsätt Ca 20-40 meter högt stort träd med slät grå bark. Används ofta som klippt häck ca 1,5-3 meter hög.
Härdighet Zon I-IV
Höstfarg Gyllengul
Zetas betyg Utsökt
Bladfärg / Barrfärg Grön