Gammaldags busk- & parkros 'Stanwell Perpetual'

225,00 kr
Leverans: Postnord 2 - 5 dagar
Lagersaldo:  3
Lagersaldot är en prognos. Varans tillgänglighet kan ej garanteras.
Den allra första pimpinellrosen (kallas också spinosissimaros) som jag planterade i min trädgård och som fortfarande omsluter mitt hjärta.

Jag har haft den i många år och den ratas vid rådjurens framfart. Vad det beror på vet jag inte, men de bågböjda grenarna är tätt taggiga och vassa.

De rosa kronbladen övergår i vitt när de slår ut och doften är koncentrerad av söt persika och fräsch citron. Ibland plockar jag in blommorna och lägger dem i en skål med vatten och då fylls hela rummet av den förnämliga doften.

Efter den stora blomningen kring midsommar brukar jag ibland klippa in den eftersom den har en benägenhet att breda ut sig. Kan växa upp till en och en halv meter. Hon remonterar sparsamt tills frosten kommer.

De grågröna bladen harmonierar fint mot de ljust rosa blommorna. Tillsammans med stjärnflockan Astrantia major ’Claret’ och rosa fingerborgsblommor Digitalis purpurea blir det romantiskt och ohämmat förföriskt.

Hon är frisk och den tåligaste ros jag någonsin haft. Spinossisima rosor hör till de rosarter som kan växa i sandhaltig jord.

/Victoria Skoglund

Följ Victorias blogg här
Artikelnummer 3371
Storlek Co 4,0 l
Blomfärg Ljusrosa
Färdig höjd 1,5 m
Planteringsdjup Planteras 10-15 cm djupare än vad plantan står i krukan vid köptillfället
Härdighet Zon 1-6
Färdig bredd 1,5 m
Zetas betyg UTSÖKT
Härdig t.o.m. ZON VI
Härdighetsland Sverige
Blomfärg Ljusrosa
E-planta NEJ
Zetas betyg Utsökt