Julros 'Diva'

298,00 kr
Leverans: Postnord 2 - 5 dagar
Lagersaldo:  6
Lagersaldot är en prognos. Varans tillgänglighet kan ej garanteras.

’Diva’ är en krispigt vit julros med gult ståndarrufs i mitten. De kritvita, nickande knopparna blir till en enkel blomma som visar sitt ansikte uppåt. Blommor och knoppar har färgskiftningar åt limegrönt på några ställen. De vintergröna bladen är små och flikiga och finns i både ljus- och mörkgröna nyanser. Stammarna är ljusgröna med röda stänk. Julrosen har ett tuvbildande växtsätt. Säljs i en vackert patinerad lerkruka.

Vill du ha julrosen inomhus, ställ den ljust och så svalt som möjligt, inte ovanför ett element. För att förlänga blomningen på julrosen kan du ställa den svalt under natten. Det går bra att spara julrosen som du haft inne och plantera ut den till våren. Den planta som varit inne en längre tid behöver avhärdas. Ställ den på ett frostfritt ställe tills att det går att plantera ut den i vår.

Om du vill ha julrosen i kruka trivs den allra bäst i ett uterum eller på en inglasad balkong, i cirka fem graders värme. Du kan också ha den i en kruka ute och lyfta in den när det varnas för minusgrader. Julrosen vill ha en lätt, jämn fuktighet.

Julrosor trivs bäst i vandrande skugga på djup, näringsrik, ler- och kalkhaltig jord. Gärna invid lövfällande träd och buskar där det är soligt på våren och skugga under den varmaste årstiden.

Artikelnummer 13200

VAD VÅRA KUNDER TYCKER