Liguster 'Liga' - färdig häck

480,00 kr
Leverans: Postnord 5 - 10 dagar – Vänligen notera att fraktpriset på denna vara är högre än normalt. Läs mer om vår fraktpolicy här .

OBS! Denna vara har förlängd leveranstid. Vi beräknar att leverera från och med vecka 38. 


Färdig häck är en enormt tidsbesparande produkt som direkt skapar en rumskänsla i din trädgård. Det här är rätt val för dig som vill ha en stor häck på plats redan i år. Häckplantorna formklipps hos odlaren för att bilda en kompakt och lummig häck. Redan vid plantering får du en häck i önskad höjd och inom två år, när grenarna från de olika plantorna vuxit in mot varandra, är häcken helt tätslutande.


Liguster
Liguster 'Liga' är en populär och vanlig liguster som har smala, långa, mörkgröna blad. Placeras häcken på en förhållandevis mild plats i lä kommer plantan att behålla de gröna löven under vinterhalvåret då det är en delvis vintergrön planta. Den är enkel att klippa och hålla snygg och har en hög tillväxttakt. Häcken trivs i de flesta jordtyper och tål både sol och skugga.


Förbered innan plantorna kommer 
För att få en rak häck, spänn en lina mellan radens bägge ändar och gräv sedan efter den linjen. Gräv en bädd som är 50-60 cm djup och 70-100 cm bred. Luckra jorden i botten av diket för att säkerställa ventilation och dränering. Den lösa jorden säkerställer också en snabb etablering av nya rötter så att häckplantorna snabbt växer fast. Plantorna ska planteras inom ett dygn efter mottagandet för att säkerställa att de inte torkar ut eller blir utsatta för fysiska påverkningar som går ut över etableringen.


Hur många plantor behöver du?
Rekommenderat antal plantor per meter är tre st. Mät upp önskat antal meter häck och multiplicera med tre.

För färdig häck har vi 7 dagars leveranstid.

Färdig häck av Liguster 'Liga' finns i höjderna 125, 150, 180 och 220 cm.
Välj önskad höjd i rullisten här nedanför.


OBS! Denna vara har förlängd leveranstid. Vi beräknar att leverera från och med vecka 38. 

Liguster 'Liga' - färdig häck finns bara att köpa i steg om 10.
Artikelnummer Liguster_liga_färdig häck
Blomfärg Vit
Blomningsperiod Juni-Juli
Planteringsavstånd Planteras 3 per meter
Växtplats Trivs i sol-skugga. Anspråkslös men gärna näringsrik väldränerad jord.
Växtsätt Används ofta som klippt häck. Sällan över 2 meter hög som klippt. Blir mycket tät om den beskärs regelbundet under uppbyggnadsperioden.
Färdig höjd 2 meter
Härdighet Zon I-II
Zetas betyg Utsökt
Bladfärg / Barrfärg Grön