HÄCKEN - TRÄDGÅRDENS VÄGGAR

Häcken är ett av trädgårdsrummets allra viktigaste delar. De skapar rumslighet, vind- och insynsskydd och förbättrar trädgårdens mikroklimat. I en ny trädgård, där man saknar uppvuxna träd och häckar, kan man snabbt behöva större plantor som skapar den viktiga stommen. Ett fantastiskt bra sätt att snabbt få gröna väggar är att plantera färdig häck.
Färdig häck är en enormt tidsbesparande produkt som direkt skapar en rumskänsla i din trädgård. Det här är rätt val för dig som vill ha en stor häck på plats redan idag. Redan vid plantering får du en häck i önskad höjd och inom två år, när grenarna från de olika plantorna vuxit in mot varandra, är häcken helt tätslutande.


Gerth Zaloga Zetas Trädgård

TRÄDGÅRDSMÄSTARENS VAL

"Som klippt häck gillar jag bukettapel. Det är en tålig växt som trivs i de flesta lägen. När plantorna blivit några år börjar de att blomma rikligt. De rosa knopparna slår ut i vita blommor om våren, de blommar lite extra länge om det är en svalare vår.

För att den beskurna häcken ska blomma rikligt beskärs den efter blomningen på våren. Även vid beskärning får man njuta av de rönnbärslika små prydnadsäpplena på hösten eftersom en del blommor sitter lite längre in i häcken.

Till hösten bjuder bukettapeln på en stillsam uppvisning av sina gula blad innan de fälls inför vintervilan. Kvar sitter några prydnadsäpplen långt in på vintern om inte småfåglarna varit framme och försett sig."

Gerth, avdelningschef på Zetas Träd- och buskavdelning.


ZETAS SORTIMENT AV HÄCKVÄXTER

Vi har häckväxter för alla trädgårdar! I vårt stora sortiment finner du häckväxter som passar för din trädgårds unika förutsättningar. Häckarna finns att tillgå som barrot, krukodlad eller färdig häck. Färdig häck är ett bra val för dig som vill ha snabba resultat.

BARROT  I  KRUKODLAD  I  FÄRDIG HÄCK  I  ALLA HÄCKVÄXTER