HÄCKEN - TRÄDGÅRDENS VÄGGAR

Häcken är ett av trädgårdsrummets allra viktigaste delar. De skapar rumslighet, vind- och insynsskydd och förbättrar trädgårdens mikroklimat. I en ny trädgård, där man saknar uppvuxna träd och häckar, kan man snabbt behöva större plantor som skapar den viktiga stommen. Ett fantastiskt bra sätt att snabbt få gröna väggar är att plantera färdig häck.
Färdig häck är en enormt tidsbesparande produkt som direkt skapar en rumskänsla i din trädgård. Det här är rätt val för dig som vill ha en stor häck på plats redan idag. Redan vid plantering får du en häck i önskad höjd och inom två år, när grenarna från de olika plantorna vuxit in mot varandra, är häcken helt tätslutande.


TRÄDGÅRDSMÄSTARENS VAL

"Som klippt häck gillar jag bok. Det är ett vackert träd som passar bra som häck och som jag skulle vilja se mer av.

Den har många fina kvalitéer, slät knotig stam och  grenar med långa spetsiga knoppar som bryter ut i vackert ljusgröna blad på våren och övergår i mörkt gröna blad med vågiga kanter.  
 
För att få en tät jämn häck beskärs den på sidorna juni-juli, toppar den gör man när den nått önskad höjd. 
 
Till hösten skiftar bladen till  gyllengult och får efterhand vackert läderartade bruna nästan bronsfärgade blad som hänger kvar under vintern och ger häcken ett tätt intryck."
 
Henrik, avdelningschef på Zetas Träd- och buskavdelning.
 

ZETAS SORTIMENT AV HÄCKVÄXTER

Vi har häckväxter för alla trädgårdar! I vårt stora sortiment finner du häckväxter som passar för din trädgårds unika förutsättningar. Häckarna finns att tillgå som barrot, krukodlad eller färdig häck. Färdig häck är ett bra val för dig som vill ha snabba resultat.

PRISVÄRD HÄCK  I  VINTERGRÖN HÄCK  I BARROT  I  KRUKODLAD  I  FÄRDIG HÄCK  I  ALLA HÄCKVÄXTER