Syrén - färdig häck

Syringa vulgaris
720,00 kr
Leverans: Postnord 2 - 5 dagar – Vänligen notera att fraktpriset på denna vara är högre än normalt. Läs mer om vår fraktpolicy här.

Färdig häck är en enormt tidsbesparande produkt som direkt skapar en rumskänsla i din trädgård. Det här är rätt val för dig som vill ha en stor häck på plats redan i år. Häckplantorna formklipps hos odlaren för att bilda en kompakt och lummig häck. Redan vid plantering får du en häck i önskad höjd och inom två år, när grenarna från de olika plantorna vuxit in mot varandra, är häcken helt tätslutande.


Syrén
Syren är en lövfällande häck som blommar i maj/juni med lila/blå doftande blommor. Vanlig syren är lämplig som både klippt och friväxande häck. Barken är skrovlig och gråaktig. Bladen är motsatta, enkla, spetsigt äggrunda och helbräddade med hjärtlik bas. Blomställningar sitter i par i spetsen på grenarna i stora äggrunda klasar.


Förbered innan plantorna kommer
För att få en rak häck, spänn en lina mellan radens bägge ändar och gräv sedan efter den linjen. Gräv en bädd som är 50-60 cm djup och 70-100 cm bred. Luckra jorden i botten av diket för att säkerställa ventilation och dränering. Den lösa jorden säkerställer också en snabb etablering av nya rötter så att häckplantorna snabbt växer fast. Plantorna ska planteras inom ett dygn efter mottagandet för att säkerställa att de inte torkar ut eller blir utsatta för fysiska påverkningar som går ut över etableringen.


Hur många plantor behöver du?
Rekommenderat antal plantor per meter är tre st. Mät upp önskat antal meter häck och multiplicera med tre.

Leveranstid för färdig häck är cirka 10 arbetsdagar. Det här är en beställningsvara, läs våra köpvillkor här. 

Välj den höjd du vill ha i rullisten nedanför.

Artikelnummer Syrén - färdig häck
Blomfärg Lila
Planteringsavstånd Planteras 3 st per meter
Växtplats Sol-halvskugga. Trivs i de flesta jordar. Passar bra i kalkrik lerjord.
Växtsätt Upp till 3–4 meter hög som friväxande häck. Som klippt bestämmer du själv höjden. Skjuter rotskott som ofta bildar stora bestånd.
Färdig höjd 3–4 meter
Härdighet Zon I-VI
Vetenskapligt namn Syringa vulgaris
Bladfärg / Barrfärg Grön

VAD VÅRA KUNDER TYCKER