Humlebo 'Humla'

698,00 kr

Hjälp till att rädda den biologiska mångfalden. Det är humlan som gör det viktiga pollineringsjobbet! Hjälp våra utrotningshotade humlor att hitta en bostad med Zetas humlebo.

Plats: Boet ska placeras i söderläge, men i skuggan. Skydda det från regn och fukt. Kan ställas in i en mur eller under en husgrund på stenar. Det bör placeras ut i mars-april när drottningen letar efter ett bo. I det nya boet bygger hon en liten kruka av vax som hon själv utsöndrar. Därefter samlar hon pollen som blir mat till larverna. Därefter lägger hon en handfull ägg. I maj kläcks de små larverna. Som sedan blir till små humlor redo att börja arbeta i våra trädgårdar när fruktträden blommar.


Påsen med halm och musurin lockar humlorna till boet. Töm ur påsen och sprid ut det i boet vid utplacering. Töm boet på senhösten. För att på nytt fylla den med en påse med halm och musurin i mars nästföljande år.

Extratips: Plantera in humlevänliga växter i trädgården; buddleja, kantnepeta, kungsmynta, anisisop, lavendel och stenkyndel. De blir en fin restaurang till humlorna om sommaren. Blommande hassel och sälg ger näringsrik mat till humlorna tidigt på våren.


LÄNGD: 18,5 cm
HÖJD: 10,5 cm
BREDD: 12 cm

I lager
Leverans: 5-7 vardagar via PostNord.
Lagersaldot är en prognos. Varans tillgänglighet kan ej garanteras.

VAD VÅRA KUNDER TYCKER